Brug én kop, støt op om miljøet og spar opvask!

Af Denise Hepprich

Brug én kop om dagen ☕️, støt op om miljøet 🌱 og spar opvask 🧼. Ja, tak! Nemmeste opgave i verden, så challenge accepted! 💪


Jeg startede søndag aften med at gennemrode mit skab for at finde lige nøjagtigt den kop der skulle bringe mig glæde hele dagen mandag (ja, ret ironisk at jeg så valgte ham med det lidt triste ansigt, men synes simpelthen han ser så supersød ud!).


Jeg nåede op på 6 kopper i alt (det var mandag, jeg havde brug for dem! 😴😴). Jeg skal nok spare jer for alle de kedelige detaljer, men jeg vil sige, alt i alt var det en ret fed opgave. Det der med at stille min kop til vask og tage en ny efter hver brug, er jo egentlig noget pjat, men det er en vane jeg har fået med hjemmefra. Jeg ved ikke med jer, men min mor har altid gået meget op i at jeg skulle vaske op efter mig, og ikke skal efterlade ’opvask’ rundt omkring. Det er jo nok for mange af os bare en del af god opdragelse. Desværre er det bare ikke så hensigtsmæssigt mere, verden ser trods alt lidt anderledes ud end da jeg var barn, der er kommet meget mere fokus på klima og miljø siden 🌍🌱.


Under den her opgave gik det til gengæld rigtigt op for mig hvor fjollet et koncept det egentlig er, at vaske sin kop op efter hver brug 🙃. Jeg ved ikke med jer, men mit vandglas ville jeg aldrig skifte ud efter hver brug, men af en eller anden grund har jeg altid gjort det med kopper . Første gang jeg skulle genbruge koppen, var jeg ikke helt vild med det, fordi den i mit hoved er beskidt, men efter anden/tredje kop gik det lige så stille bedre. Det handlede for mig mest om at overvinde mig selv og mine egne tankemønstre. Det var lidt af en indre kamp for mig var stoppe med at se min brugte kop som opvask .


Hvis jeg skal give en del af min nyvundne erfaring videre, så stil lige koppen et sted I kan finde den igen. Jeg er ret sikker på at jeg ikke rigtig sparede noget tid, på trods af jeg ikke skulle vaske op så tit, tværtimod 😖. Jeg brugte absurd meget tid på at opspore min kop, prøve at følge mine fodspor fra sidst jeg havde koppen 🕵️ (men det er måske bare mig der har en tendens til at ligge ting lige der jeg sidst brugte dem) men mon ikke at selv jeg kan lære det lille trick 😉. Hvis man er den smarte type og stiller sin kop et sted hvor den er til at finde igen, kan man jo, udover at spare vand, også spare tid. Det bliver måske ikke så meget på daglig basis, men i løbet af en uge eller en måned vil den sparede tid helt klart hobe sig op (eller antallet af gange opvaskeren skal startes hvis man er så heldig).


Den her udfordring er helt klart én jeg godt kunne tænke mig at inkorporere i min hverdag, det er jo faktisk en ret nem måde at spare vand på, der er ikke noget stort offer involveret. Det gjorde det også meget mere overskueligt at kaste sig ud i den her opgave. Det krævede hverken stor planlægning forud for det, eller en kæmpe omlægning af hverdagen 👍.


Så jeg overvandt mig selv lidt, og begyndte at acceptere at brugte kopper altså ikke nødvendigvis er opvaske, jeg sparede vand og opvask (måske også tid efter lidt tilvænning 🙈) og så tjente jeg lige 25 point i appen! Den her udfordring kan klart anbefales, så skynd jer ind på appen, links finder i aller nederst på siden, og tag udfordringen op for en lille ændring kan gøre en STOR forskel 🥰🥰 Fortæl os om din egen oplevelse, enten i kommentarerne eller på Insta #goimpactdk eller Facebook @goimpactdk, vi glæder os som altid til at høre om jeres oplevelser med udfordringerne!gif

Recent Posts

See All